یکی از مشکلات عمده کشور ما درزمینهی نیروی کار کمبود نیروی متخصص در رشتههای مختلف است(کمبود نیروی متخصص).
برای انجام هر کاری ما به دو نوع آموزش نیاز داریم.
برای احداث یک آموزشگاه خیاطی بهغیراز اینکه خود شما باید در این زمینه مهارت داشته باشید یا به قولی استاد باشید؛ به فضایی مناسب و لوازم و تجهیزات و نیروی کارآموزشی و بسیاری موارد دیگر که در قالب این طرح به آن اشارهشده است نیازمندید.
برای ایجاد یک آموزشگاه خیاطی نیاز به سرمایهگذاری هنگفت ندارید موارد گفتهشده در این طرح میتواند راهنمای خوبی برای اجرایی کردن طرح شما باشد.
امروزه با رشد جمعیت، نیاز بشر به لباس و پوشاک بیشتر از گذشته است.
تغییر شیوه زندگی، گرایش به پوشیدن لباسهای تزئینی، مدگرایی و… باعث شده که ما شاهد نیاز هر چه بیشتر نیروی متخصص در این زمینه باشیم.
ایجاد آموزشگاه چند مزیت عمده برای کارفرمایان و کارآموزان این کار دارد:
بعضاً کارگاههای تولید با مذاکره با آموزشگاهها نیروهای زبده در این کار را شناسایی کرده و آنها را به استخدام خود درمیآورند که این کار بهنوبه خود یک نوع از اشتغالزایی بسیار خوب به شمار میرود زیرا هر کس به جایگاهی که واقعاً شایسته اوست گماشته میشود.
مبلغی که به ازای آموزش هر کارآموز دریافت میشود بخشی از حقوق مربیان را تشکیل میدهد و از این طریق هم دوباره اشتغالزایی انجام میشود.
هریک از دانشآموختگانی که درنهایت کار را فرامیگیرند و مدرک به آنها اعطا میشود میتوانند برای خود کارگاه کوچکی را راهاندازی کرده و یا بهعنوان استادکار در کارگاههای بزرگتر استخدام شوند و از این راه امرارمعاش کنند.
هزینه احداث آموزشگاه معمولاً پایین است، آموزشگاهی که در این طرح آورده شده است 120 متر مساحت دارد و دفتر مدیریت، رختکن، کارگاه دوخت، آشپزخانه، اتاق پرو با آینه سهبعدی، نمازخانه، اتاق استراحت مربیان، سرویس بهداشتی و سالن آموزش، قسمتهای مختلف این آموزشگاه هستند.
دوره تحصیل 2 الی 2 و نیم سال بعد از انتخاب رشته به طول میانجامد و دروس بهصورت نظری، عملی و کارآموزی در محل تحصیل ارائه میشود.
فارغالتحصیلان این دوره میتوانند در مقاطع بالاتر به تحصیلات خود ادامه دهند.
خیاطی و طراحی لباس زنانه پایه اول 31 واحد عمومی 22 واحد اختیاری 5/4 واحد مهارتی 30 واحد تکمیلی 5/8 واحد قانون کار، بهداشت و ایمنی کار، کارآفرینی، کارورزی 5/3 واحد قابلیتهای فارغالتحصیلان و موقعیتهای شغلی.
در حال حاضر یک خیاط موقعیت کاری خوبی دارد و حدود 80% فارغالتحصیلان میتوانند بهصورت نیروهای کارآفرین و خوداشتغالی برای خودشان کار کنند و یا در مراکز تولیدی و طراحیهای لباس فعالیت نمایند.
در ضمن میتوانند بهصورت استادکار ماهر و یا نیمه ماهر در مراکز فنی و حرفهای فعالیت نمایند.